Behandelingen

Binnen Tandartsenpraktijk de Gelder vindt u alle veelvoorkomende tandheelkundige behandelingen onder één dak.

Mondhygiëne 
Een goede mondhygiëne is van groot belang voor een gezond gebit. 
In de mond bevinden zich bacteriën die zich hechten aan het tandoppervlak, het resultaat is tandplaque. Tandplaque dient iedere dag verwijderd te worden om problemen met uw gebit te voorkomen. Voor meer informatie over mondhygiëne kunt u de pagina mondhygiëne en paroraadplegen.  

Kindertandheelkunde
Onze tandheelkundige specialisten adviseren patiënten hun kinderen op jonge leeftijd mee te nemen naar de tandartsenpraktijk, door kinderen vroegtijdig mee te nemen naar de praktijk kunnen zij wennen aan de nieuwe omgeving en de tandarts. Voor meer informatie over kindertandheelkunde kunt u de pagina kindertandheelkunde raadplegen.  

Witte vullingen
Tandartsenpraktijk 'De Gelder' maakt gebruik van witte vullingen, dit zijn vullingen die een tandkleurige (witte) kleur hebben. Voor meer informatie over witte vullingen kunt u de pagina witte vullingenraadplegen.

Wortelkanaal behandelingen
Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies (de kroon), bevindt zich de wortel. 
In iedere wortel bevinden zich een of meerdere wortelkanalen. 
Dit kanaal is gevuld met bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten (pulpa). 
Pulpa kan door tandbederf, een lekkende vulling of een val beschadigt raken, waardoor een ontsteking plaatsvindt. Voor meer informatie over wortelkanaalbehandelingen kunt u de pagina wortelkanaal behandelingen raadplegen.

Kronen en bruggen
Als een tand of kies geheel of gedeeltelijk verdwenen is (of zelfs niet is aangelegd), kan het ontbrekende deel worden vervangen door een kroon of brug. Voor meer informatie over kronen en bruggen kunt u de pagina kronen en bruggen raadplegen.

Plaatje, frame en klikgebit
Als teveel tanden ontbreken of niet te herstellen zijn, wordt het tijd voor een kunstgebit. 
Er zijn twee veel voorkomende vormen: de immediaatprothese en de overkappingsprothese.
Voor meer informatie over prothedes kunt u deze pagina raadplegen.

Orthodontie
Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde. Het houdt zich bezig met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken. 
Orthodontische afwijkingen zijn grofweg in te delen in twee categorieën: afwijkingen die het gevolg zijn van een verkeerde groei van de kaken en afwijkingen die te maken hebben met een onregelmatige stand van het gebit. Veel patiënten hebben een combinatie van beide. Voor meer informatie over orthodontie kunt u de pagina orthodontie raadplegen.

Angstbehandeling
Bang zijn bij de tandarts is niet ongewoon. Een kwart van de Nederlanders is bang voor de tandarts. 
Zo'n 800.000 Nederlanders zijn zelfs zo bang voor de tandarts, dat ze niet meer durven te gaan (tandartsfobie). De kans is groot dat ze op termijn problemen krijgen aan tanden, kiezen en tandvlees. Gelukkig is er wel iets aan deze angst te doen.
Voor meer informatie over tandartsangst kunt u de pagina angstbehandeling raadplegen.

Estehetische behandelingen
Tegenwoordig bestaan er tal van cosmetische ingrepen om uw gebit te verfraaien, bekijk onze cosmetica pagina of vraag naar de mogelijkheden bij het bezoek aan uw specialist.