Mondhygiëne en paro

Mondhygiëne en paro

Bacteriën bevinden zich in de mond. Tandplaque ontstaat doordat bacteriën zich hechten aan het oppervlak van uw tanden en kiezen en vormen daardoor een kleverig laagje: tandplaque. Wanneer tandplaque niet goed wordt verwijderd, verkalkt het tot tandsteen. 
Wanneer bacteriën die in de tandplaque zit niet goed worden verwijderd gaan ze langs de tand van uw tandvlees zitten, hierdoor vindt er een ontsteking van het tandvlees plaats: gingivitis. Op deze pagina vindt u enkele poetstips om uw gebit te reinigen.

Bij gingivitis is het tandvlees slap, gezwollen, rood, een beetje glanzend en het tandvlees sluit niet meer strak om de tanden en kiezen. Als gingivitis niet op tijd wordt behandeld, kan dit overgaan op parodontitis
Bij parodontitis is ook het kaakbot betrokken bij de ontsteking. Het kaakbot trekt terug en de pockets (ruimte tussen tand en tandvlees) worden dieper. Wanneer er tandplaque in de verdiepte pockets komt, kunt u dit niet meer schoonmaken met de tandenborstel. Hierdoor kan de ontsteking zich steeds verder uitbreiden en hierdoor kan het kaakbot verloren gaan. Het gevolg hiervan is dat tanden en kiezen mobiel worden en uiteindelijk kunnen ze verloren gaan. Een vieze smaak of een slechte adem kan het gevolg zijn. Behandeling door een tandarts of mondhygiënist is dan noodzakelijk. Zij maken een behandelplan op maat voor u. Om gingivitis en parodontitis zo goed mogelijk te behandelen is het belangrijk dat u de tandplaque goed kunt verwijderen.

Om tandplaque grondig te verwijderen is het belangrijk dat u op de juiste wijze minstens 2 minuten uw tanden poetst. Met een tandenborstel kan u de plaque tussen u tanden niet helemaal wegpoetsen. De tandplaque die daar blijft zitten, veroorzaakt gaatjes tussen de tanden en kiezen en een ontsteking van het tandvlees. Daarom is het belangrijk dat u één keer per dag de plaque verwijderd tussen u tanden. Dit kunt u doen met ragerstandenstokers of flossdraad
Samen met u tandarts, mondhygiënist of preventieassistentie wordt er gekeken welk hulpmiddel het beste bij u past. 

Tarief mondhygiënist
Wanneer er bij u parodontitis is geconstateerd is er sprake van tandvleesonsteking die zich heeft uitgebreid tot het kaakbot. Dit proces kan tot stilstand worden gebracht door een goede parodontale behandeling en een goede mondhygiëne. Het is dan verstandig om een bezoek te brengen aan de mondhygiënist.

Na een uitgebreide behandeling van de mondhygiënist komt u in het nazorg traject terecht. Dit is belangrijk zodat de parodontitis stabiel blijft.

Om deze nazorg toegangkelijk te houden bieden wij deze voor een  GEREDUCEERD TARIEF aan het landelijke tarief ligt op € 85.15 .- en wij bieden dit aan voor € 72.00 .-

Wij vinden het belangrijk dat een goede mondgezondheid voor iedereen beschikbaar moet zijn, voor het behoud van het gebit en voor u algemene gezondheid.